Rijopleiding In Stappen (RIS)

Stap voor stap leren autorijden

Kies voor een RIS-rijopleiding

Bij Autorijschool HANS behoort het volgen van een Rijopleiding In Stappen (RIS-opleiding) tot de mogelijkheden. Wij hebben verschillende instructeurs met een RIS-certificering.

De RIS-opleiding is een methode ontwikkeld door het CBR waarbij de leerling op een gestructureerde wijze stap-voor-stap alle facetten van het autorijden leert. De leerling behandeld, voorafgaand aan de rijles, thuis de theorie welke daarna in de rijles moet worden uitgevoerd.

Na het afronden van alle stappen binnen een module volgt er een toetsmoment. Zo weet je precies waar je staat in je rijopleiding.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de beginnende bestuurder na de Rijopleiding in Stappen aanzienlijk veiliger het verkeer in gaat. Wees dus wijs en haal met RIS snel en veilig je rijbewijs!

Opbouw van de RIS-opleiding

De RIS-opleiding bestaat uit vier modules die in verschillende onderdelen (stappen) worden aangeleerd. Zodra je een stap goed genoeg beheerst, ga je verder naar de volgende stap. Elke module wordt afgerond met een toets. Module 1 & 2 bij je instructeur en module 3 & 4 bij het CBR.

Module Inhoud Afsluiting
# 1 Voertuigbediening en voertuigbeheersing Toets 1
# 2 Beheersing van eenvoudige verkeers-manoeuvres en -situaties Toets 2
# 3 Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties Tussentijdsetoets (CBR)
# 4 Veilige en verantwoorde verkeersdeelname Praktijkexamen (CBR)

Duidelijkheid met de leerlingenkaart

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs. Het liefst vraag je het examen al aan na je tiende rijles. Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen? Want zeg nou zelf: niets is toch zo vervelend als zakken voor je rijexamen? Met de RIS-opleiding weet je precies waar je aan toe bent. Je vorderingen worden bijgehouden op de leerlingenkaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden. Duidelijkheid dus. Als je klaar bent voor je examen weet je dat ook zeker, het staat zwart op wit, stap-voor-stap. Dat helpt je de zenuwen eronder te houden.

De voordelen op een rij

 • Duidelijke structuur met modules, stappen, handelingen en scripts.
 • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingenkaart.
 • Je werkt zelfstandig aan het leren van de scripts (daar hoeven de dure lesuren dus niet aan te worden besteed).
 • Door de leerlingenkaart en de 3 toetsen voor het rijexamen weet je hoe je ervoor staat. Je weet waar je nog aan moet werken, maar je weet ook wanneer je er klaar voor bent. Zo ga je zelfverzekerd op voor het praktijk examen.
 • Duurt niet langer dan een traditionele rijopleiding.
 • Je kunt na het behalen van het rijbewijs veiliger autorijden.
 • Hoger slagingspercentage.
 
What do you want to do ?
New mail
 • Spectrum erkend
  rij-instructeur
 • Rijopleiding
  In Stappen (RIS)
 • Speciaal
  faalangstexamen

Meer informatie / Inschrijven

Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Neem contact met mij op